Arginine

Hur fungerar LashFood?

En grundförutsättning för hårtillväxt, oavsett var på kroppen, är att hårsäcken får näring. Håret på en människas huvud växer ungefär 0.3-0.4 mm per dygn. Detta ska jämföras med ögonfransarna som växer 0.1 mm per dygn. Genomsnittsåldern för håret på huvudet är 5-7 år, men i vissa fall enda upp till 25 år, vilket ger håret en teoretisk längd motsvarande 2 meter. Livslängden för ögonfransarna är bara 2-3 månader med en ungefärlig hårväxt på 5-10 mm. Denna betydande skillnad i hårväxten mellan hårstrån på ögonfransarna och hårstrån på huvudet beror på att håret på huvudet får en riklig tillgång av näringsämnen genom blodkärlen vilket gör att håret växer snabbare och under en längre tid.

 

LashFood- serien är en kosmetisk ögonfransbahandling utan tillsats av hormon, läkemedel eller andra skadliga kemikalier. Genom att skala ner kedjor av peptider till nanostorlek levererar LashFood näring på cellnivå  och stimulerar därigenom hårtillväxten i hårsäckarna på ögonfransarna ungefär som när blodkärlen ger näring till håret på huvudet.

 

Oberoende undersökningar har visat, att med kontinuerlig användning av LashFood Natural Eyelash Conditioner, märkte användarna en signifikant skillnad på ögonfransarnas längd, tjocklek och styrka efter så lite som fyra veckors användning.